Après-ski

Zowel in Klosters als Davos komen liefhebbers van après-ski uitgebreid aan hun trekken. Davos is meer een stad, Klosters heeft eerder een dorpssfeer. Maar beide oorden beiden een hele waaier aan vertier. Met niet alleen après-skiplezier, maar zelfs après-aprèsskimogelijkheden.

Van een gezellig avondje in een rustiek fonduehuis over een maaltijd in een traditionele Alpenhut tot een diner in een luxueuze gourmettempel. Je kan er naar het theater, de cinema of een concert. En natuurlijk kan in een dergelijk mondain oord het casino niet ontbreken. Nadien kan je tot in de vroege uurtjes doorzakken in één van de clubs of bars met internationale flair.

Ook qua cultuur heeft Davos Klosters heel wat in petto. Vooral tijdens het eerste deel van de 20e eeuw vonden artistiekelingen zoals de schilder Ludwig Kirchner en de schrijver Thomas Mann hun weg naar het skioord. Kirchner (1880-1938), die ruim twintig jaar in Davos woonde en er ook stierf, heeft sinds 1992 zijn eigen museum in de stad. Daar bevindt zich het meest volledige overzicht van Kirchners werk wereldwijd. Het gebouw zelf is een ontwerp van Annette Gigon en Mike Guyer, twee architecten uit Zürich.

Naast het Kirchner-museum telt het gebied nog vijf andere musea en heel wat galeries. Maar ook op andere artistieke vlakken, zoals muziek en literatuur, biedt Davos Klosters het hele jaar door een attractief programma. Zo is er het ‘Young Artists in Concert’-festival waar jong opkomend muziektalent mag optreden. Ook hedendaagse composities komen er aan bod. Voor jazzliefhebbers is er dan weer ‘Davos Sounds Good’.

Al geniet Davos wellicht nog het meeste faam als kuuroord en voormalig herstellingsoord voor longpatiënten. De heilzame lucht, het droge klimaat en de hoge ligging zorgden ervoor dat het voormalige mijnwerkersdorpje één van de oudste kuuroorden van Zwitserland is. En nog steeds trekken het adembenemende bergdecor en het idyllische landschap een massa toeristen.

Meer info

Restaurants Davos

Wellness

Winkelen

Foto: swiss-image.ch

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content