Tips voor een goedkoop weekendje Londen

Eten en drinken

1. Walking lunch
Op Broadway Market, op zaterdag in het noordoosten van de stad, zijn de eetstalletjes goed gevuld. Je kunt ook aanschuiven in een van de restaurants, zoals de populaire Franse delicatessen L’eau à la bouche op de Broadway Market.

2. In de pub
Op vrijdagavond trekken de Britten de pub in. En daar kun je ook verbazend goed eten. Bij The Harrison op Harrison Street in Camden, bijvoorbeeld.

3. Stijl in Soho
Er is een verschil tussen dinner en supper in Londen. Ook in prijs. Wie bij het Italiaanse restaurant Vasco & Piero’s Pavilion aan Poland Street eet tussen 17.30 en 19.30 uur, betaalt slechts 19,50 pond voor twee gangen, daarna is het 26 pond. Dat is niet eens zo vroeg op de avond, want uw maag zit allicht nog steeds op Belgisch ritme en is dus al een uur verder. Het menu wisselt twee keer per dag.

4. Brunch
Twee maaltijden in één, de brunch: ideaal om uitgebreid te brunchen op zondagvoormiddag is 202 aan Westbourne Grove in hartje Notting Hill. Het heeft een uitgebreid menu, en is tegelijk decoratie- en modewinkel. Met wat geluk treft u er een van de beroemdheden die in de buurt wonen.

5. Maak je eten zelf bij Jamie Oliver
Bij het station van Clapham Junction opende de Britse kok van het volk de kookwinkel Recipease. Daar kun je niet alleen verse kant-en-klaarmaaltijden kopen om thuis op te warmen. Je kunt ze ook zelf klaarmaken om dan bij terugkomst in België thuis op te warmen. Een culinair souvenir. Voor een curry of een pizza stap je zonder afspraak de winkel binnen. Je krijgt dan de ingrediënten in een paar kommetjes en bokalen en mag er zelf mee aan de slag. Voor alle andere gerechten moet je online op voorhand een Easy to make-sessie boeken. Intensiever zijn de Easy to learn-sessies, zoals snijtechnieken, pastalessen of ontbijtcursussen voor kinderen.

Overnachten

1. Hip
Rond St.-Pancras Station, waar de Eurostar uit Brussel aankomt, zijn flink wat goedkope hotels te vinden, maar het hipste is de Rough Luxe, dat eigenzinnig ingericht werd door interieurarchitect Rabih Hage. Vanaf 155 pond voor een tweepersoonskamer.

2. East
De sfeer in The Hoxton Hotel is die van de bruisende en trendy artistieke buurt waarin het gelegen is: de lobby is een mix van een industriële look met authentieke en klassiek gezellige elementen zoals open haarden, chesterfields en stenen muren. De omschrijving cheap & chic is volledig toepasbaar op dit adres. Vanaf 1 pond (actievoorwaarden, zie site) of vanaf 59 pond .

3. Familie
In een keten kun je geen persoonlijke bediening verwachten, maar het voordeel van de Premier Inn County Hall is de goede ligging (vlak bij de London Eye en bij drie verschillende metrolijnen) en de voordelige ontbijtformule (kinderen tot 15 jaar ontbijten gratis). Vanaf 29 pond.

4. Huiselijk
Midden in Notting Hill vindt u de Victoriaanse woning van Caroline Main. Daarin runt ze The Main House, een bed & breakfast met enkele ruime, lichte en stijlvolle kamers. Ze bewaakt het huiselijke gevoel erg goed. Zo is er aan de buitengevel geen opschrift en “we doen niet open voor toevallige bellers aan de deur”, zegt ze. “Niet alleen uit veiligheidsoverwegingen, maar ook voor de privacy van onze gasten.” Vanaf 110 pond voor een tweepersoonskamer.

Londen: alles voor niets

AlgemeenBudget Londen
Free Things to do in London
London for Free

Musea
zijn dikwijls gratis: Victoria & Albert en National Gallery, National History Museum, Tate, Tate Modern, The British Museum en tientallen andere musea. Voor tijdelijke tentoonstellingen moet soms wel betaald worden. Ook galeries zijn gratis te bezoeken.

In East End is het elke eerste donderdag van de maand First Thursday, met latere openingsuren en evenementen. Op die dag is er ook een geleid bezoek mogelijk aan het John Soane Museum (5 pond).

Muziek
lunchconcerten bij de muziekacademies Royal Academy of Music en Royal College of Music, of platenmaatschappijen Pure Groove Records en Rough Trade in de Truman Brewery, of een van de gratis optredens in een bar of pub (per datum vermeld in Time Out).

In de studio’s van de openbare omroep BBC is het mogelijk om gratis shows en concerten mee te volgen. Wel op voorhand reserveren op BBC Tickets.

Ook gratis zijn belangrijke inspiratieplekken van muzikanten: je kunt met de iPod in de oren naar Warwick Avenue van Duffy, naar Abbey Road van The Beatles, de Battersea Power Station van op de hoes van het album Animals van Pink Floyd, of laat je blik rusten op de Thames, de dirty old river uit Waterloo Sunset van The Kinks.

Theater
aan de TKTS-stand op Leicester Square zijn kaarten voor musical en theater te koop voor dezelfde avond, tegen verminderde prijzen.

Natuur
geleide natuurwandelingen in een van de parken zijn te boeken bij London Wildlife Trust. Er kan ook gezwommen worden in de vijvers van Hampstead Heath (2 pond).

Windowshoppen
bij Harrods en Liberty. Of in de statige Regent Street of Oxford Street.

Vervoer

Vervoer heen en terug
Eurostar

Vervoer ter plekke
Fietsen: bij London Bicycle aan Gabriel’s Wharf vind je verschillende soorten fietsen. Je kan er ook begeleide tochten boeken. Zwarte route, fietstijd: 2 tot 3 uur.

Openbaar vervoer: een enkele rit op bus of metro in het centrum kost 4 pond. Maar koop je een Oyster Card, dan rijd je voor 1,6 pond per rit. Je laadt de kaart gemakkelijk zelf op aan de automaten in metrostations

Wandelen: op Visit London kan je gratis wandelingen downloaden om zelf te doen. Op Walks.com vind je betalende, maar erg goede geleide wandelingen in verschillende thema’s.

Varen: de boot tussen Tate Modern en de Tate passeert Big Ben. Een ticket kost 5 pond.

Bron: Weekend Knack

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content