De beste maanden om Londen te bezoeken, zijn april/ mei en september/ oktober. In die periode zijn er al veel minder toeristen en de overnachtingen vallen goedkoper uit. Bovendien is er dan ook nog een relatief grote kans op mooi weer.

In Londen zijn er heel weinig openbare toiletten.Wel zijn er toiletten in de meeste treinstations en in een paar metrostations.

Bezoekers moeten een adapter meenemen wanneer ze elektrische apparaten willen gebruiken. De stekkers in Londen hebben namelijk drie pinnen, in plaats van de voor ons vertrouwde twee pinnen.

Aan de hand van de postcode, kan je al weten waar een plaats ongeveer gesitueerd is in Londen. In een postcode worden verschillende lettercodes gebruikt: zo staat N voor North, S voor South, E voor East en W voor West.

De letters kunnen ook gecombineerd worden. Zo staat SW voor South West, EC voor East Central. Na de lettercode volgen er meestal nog 1 of meerdere cijfers. Zo staat S1, voor de buurt in het zuiden van Londen dichtst bij het centrum. Behalve 1, met de betekenis van ‘dichtst bij het centrum’, worden alle andere cijfers toegekend volgens alfabet. Zo zal Chingford bijvoorbeeld E4 krijgen en Clapton E5 omdat Chingford alfabetisch voor Clapton komt.

Visit London

De London-sectie van Visit Britain

This is London, de entertainment site

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content