Shop untill you drop, dat is Londen. King’s Road is van oudsher één van de meest bekende winkelbuurten vooral voor modefreaks. En die vinden hun gading ook rond Notting Hill. Jonge ontwerpers en kleine ateliers moet je zoeken rond Brick Lane waar je ook veel tweedehandszaken aantreft.

Een klassieker is Regent Street, één van de eerste straten die specifiek aangelegd is als winkelstraat. En ook nu nog behoort ze zonder meer tot de topwinkelstraten van de wereld. Ook de wereldberoemde grootwarenhuizen op Oxford Street, die Regent Street kruist, veroveren telkens opnieuw heel wat harten. En terug in de running is Carnaby Street, in de jaren zestig het epicentrum van excentrieke ontwerpers en hippies.

Voor elektronica ga je naar Tottenham Court Road. Boeken zoek je in de buurt van Charing Cross. In Neal Street vind je de beste schoenen en Old & New Bond Street herbergen nog altijd grote warenhuizen.

Het wereldberoemde Haarods staat op Knightsbridge. En dan zijn er nog de markten. Met op nummer één Camden Lock. ’s Zondags zijn de markten van Petticoat Lane en Brick Lane de moeite. Als je op zoek bent naar antiek, moet je naar Camden Passage en Greenwich Market.

De meeste winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

De banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. Sommige banken sluiten om 15.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content