Londen heeft een heel uitgebreid busnetwerk en het is dan ook een aangename manier om de stad te leren kennen. Nadeel is wel dat je veel tijd nodig hebt aangezien het verkeer in de stad niet altijd zo vlot verloopt. Op sommige lijnen worden nog de traditionele rode dubbeldekkers gebruikt waar je achteraan kan opspringen, maar meestal zijn die al vervangen door de meer moderne versies.

In Londen rijdt de Docklands Light Railway. Deze treinverbinding is, behalve een transportmiddel, ook een grote toeristische attractie: de treinen rijden namelijk zonder bestuurder.

De metro is het meest gebruikte en snelste transportmiddel in Londen. Op hele korte tijd kan je grote afstanden binnen de stad afleggen. Nadeel is dan wel dat je op den duur je oriëntatie begint kwijt te raken.

De metrostellen rijden dagelijks, behalve op Kerstmis, met een hele hoge frequentie. Van maandag tot en met zaterdag rijden ze vanaf 05.30 uur tot ongeveer 23.30-01.00 uur. Op zondag rijdt de eerste metro pas om 6.30 uur en de laatste ongeveer om 23.00 uur. Ticketjes voor de metro kunnen aan het loket of aan de automaat gekocht worden. De prijs wordt bepaald door de zone waar je doorrijdt.

De meest interessante manier om door Londen te reizen, is door gebruik te maken van de Travelcard. Die geldt voor zowel bussen als metro.

In Londen bestaan er ook verschillende bootverbindingen binnen de stad. Meestal zijn ze snel en varen ze ongeveer om de twintig minuten.

We kunnen ons het straatbeeld van Londen niet voorstellen zonder de typische zwarte ‘cabs’. Deze taxi’s kunnen op de straat tegengehouden worden. Leuk, maar natuurlijk duurder dan het openbare vervoer. Wel krijg je er de – veelal vlotte – babbel van de cabbies gratis bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content