Medway & Rochester

Medway, gesitueerd tussen Londen en de Kanaalhavens, bezit historische gebouwen en bekroonde musea waar bezoekers al sinds eeuwen worden verwelkomd.

De oude kathedraalstad Rochester, met zijn Normandische kasteel en de op één na oudste kathedraal van Engeland, was favoriet bij de Victoriaanse auteur Charles Dickens die hier heeft gewoond en het gebied in zijn werk heeft opgenomen. In het bekroonde Charles Dickens Centre worden delen uit zijn bekendste romans gereënsceneerd.

Het huidige Rochester biedt een rijke samensmelting van diverse architectonische stijlen, gecombineerd met een grote verscheidenheid van restaurants, cafés, antiek-en speciaalzaken. Een wandeling door de High Street brengt U terug in de Victoriaanse tijd.

In The Historic Dockyard in Chatham wordt ruim 400 jaar scheepsbouw tot leven gebracht, terwijl Fort Amherst en het Royal Engineers Museum, beide nabijgelegen, sterke militaire connecties hebben.

Het hele gebied kan in indrukwekkende Edwardian stijl worden verkend aan boord van de Kingswear Castle, de laatste Britse kolengestookte raderstoomboot, vanwaar adembenemend uitzicht over een verre omgeving wordt geboden, waar U onder meer het pittoreske dorp Upnor met zijn gekanteelde kasteel kunt bewonderen.

Medway organiseert ieder jaar een levendig evenementenprogramma. Sommige onderdelen zijn gewijd aan het kleurrijke verleden, terwijl andere een uitbundige viering van de huidige tijd vertegenwoordigen.

Of U nu van plan bent om Medway gedurende een dag te bezoeken of er langer te verblijven, in alle gevallen kan het gebied makkelijk worden bereikt vanaf Londen en de kust, hetzij met de auto of per trein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content