Kent levert van fascinerend natuurschoon tot prachtige kusten, van dierenparken tot landschapsparken, van stoomtreinen tot historische huizen.

Kent levert van fascinerend natuurschoon tot prachtige kusten, van dierenparken tot landschapsparken, van stoomtreinen tot historische huizen.

De tuinen van Kent
Kastelen en historische landhuizen
Folkstone, Hythe en Romney
Medway en Rochester

Kent wordt vaak de Tuin van Engeland genoemd en is de perfecte plek om aan de beslommeringen van alledag te ontsnappen. Lichtglooiende heuvels en beboste valleien zijn typerend voor het rijk geschakeerde platteland en elk jaargetijde heeft zijn eigen bekoringen.

De landbouw is hier altijd de manier van leven geweest. Het klimaat is ideaal voor wijngaarden waar wijnen van een hoge kwaliteit verbouwd worden. Tijdens een rondleiding kunt u wijn zowel proeven als kopen. En vergeet niet nog een andere plaatselijke specialiteit te proeven: Kentse cider.

Het hart van Kent is ook beroemd om zijn hopvelden. Hopplanten, die bij het brouwen van bier gebruikt worden, worden langs lange staken geleid totdat ze rijp zijn om in de herfst geoogst te worden. Her en der liggen eesthuizen die eens gebruikt werden om de hop te drogen.

Een prachtige verzameling ervan vindt u in het Hop Farm Country Park. U kunt zelfs bij de oogst meehelpen tijdens het hoppluk-festival dat jaarlijks in het Museum of Kent Life gehouden wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content