Kastelen en historische landhuizen

De dorpjes verlenen het landschap een heel karakteristiek aanzicht. Vaak beeldschoon gelegen, met pittoreske vakwerkhuizen, liefdevol bijgehouden tuinen en traditionele dorpsweiden.

Tonbridge Castle dateert uit de middeleeuwen en is heel mooi gelegen aan de rivier de Medway. Het kasteel met zijn slotgracht, vestingmuren en binnenhof houdt als het ware de wacht over de stad en het 13e-eeuwse poortgebouw mag tot de fraaiste van het land gerekend worden.

Leeds Castle dateert ook uit de 13e eeuw. Het magnifieke kasteel rijst op vanaf twee eilandjes in een meer dat omringd wordt door een park dat aangelegd werd door Capability Brown.

Hever Castle is het meest bekend als het kasteel waar Anne Boleyn haar meisjesjaren doorbracht. Het werd opgetrokken rondom een binnenhof, compleet met ophaalbrug en huisvest prachtig meubilair en schilderijen. Op het schitterende landgoed is een waterdoolhof te vinden plus geometrisch aangelegde tuinen en een lieflijke ommuurde Italiaanse tuin.

Penhurst Place is één van Engelands belangrijkste middeleeuwse landhuizen. Sir Philip Sidney, de Elizabethaanse hoveling en dichter werd hier geboren en portretten van de Sidney familie, die hier al sinds 1552 woont, versieren de muren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content