Hoe geraak je er ?

De luchthaven van Edinburgh ligt op zo’n 12 km van het stadscentrum en is er rechtstreeks mee verbonden via het openbaar vervoer. Bussen doen er halfuurtje over. De luchthaven van Glasgow heeft een groter aanbod aan internationale vluchten en ligt een kleine 100 km van Edinburgh, op anderhalf uur rijden per bus, taxi of trein.

Langeafstandsbussen zijn meestal de goedkoopste methode om in Edinburgh te geraken. De belangrijkste maatschappijen zijn National Express en Scottish Citylink. De bussen vertrekken en arriveren voornamelijk op St Andrew Square en Waterloo Place.

Met de Eurostar kun je vanuit Brussel naar Edinburgh reizen tot London Waterloo Station. Dan de metro naar Kings Cross om daar de trein naar Edinburgh te nemen. Maar vliegen is gewoonlijk vlugger en goedkoper.

De belangrijkste treinterminus in Edinburgh is Waverley Station, in het centrum van de stad. Voor London-Edinburgh is het veiliger om je kaartje te reserveren, aangezien het een heel drukke lijn is.

De snelste route van London (401 mijl) is via de M1 en M6 nar Carlsile, en dan de M74 tot Abington, waar je direct naar de A702 rijdt voor het laatste stuk richting Edinburgh.

Superfast Ferries heeft ook ferrydienst tussen Rosyth, een half uurtje van Edinburg, De overzet duurt 18 uur en de boot vaart drie keer per week uit..

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content