Folkestone, Hythe en Romney

Folkestone is een mengeling van een traditionele badplaats en Edwardian elegantie: je treft er een haven, viskramen, keistraatjes en een anderhalve kilometer lange Edwardian promenade op de rotsen.

De Victoriaanse door waterkracht aangedreven Leas Lift, is operationeel tussen de Leas en de zeekant, waar je het kustpad met zijn charmante amfitheater, het Rotunda Amusementspark en een Russische onderzeeboot vindt.

De Leas Cliff Hall met conferentiecentrum biedt een grote variatie van entertainment, terwijl in het Metropole Arts Centre wisselende exposities worden gehouden. Het nabijgelegen Sandgate is een paradijs voor antiekverzamelaars en het oude en rustige stadje Hythe, een vroegere Cinque Port, bezit speciaalzaken terwijl er wandelingen langs het Royal Military Canal kunnen worden gemaakt.

Romney Marsh is een uitgestrekt, open en vlak landsschap dat uniek is. Het wordt gekenmerkt door middeleeuwse kerken en uitstekende landelijke pubs en is vele generaties lang een geliefkoosde schuilplaats voor smokkelaars geweest. Het gebied leent zich bij uitstek voor wandelingen en fietstochten.

Als je daarna wat anders wil, dan brengt de Romney Hythe & Dymchurch Railway, de kleinste openbare spoorweg ter wereld, je van Hythe naar New Romney en over de moerasgronden naar Dungeness met zijn vuurtoren, krachtcentrale en RSPB Natuurreservaat. Vanaf de tuinen van Port Lympne Mansion, waar je bovendien een wild dierenpark kan bezoeken, heb je het beste uitzicht over het moeras.

Het Battle of Britain Museum in Hawkinge en het gedenkteken in Capel, de torenvormige kustforten bij Folkestone en Dymchurch en de geluidsspiegels bij Greatstone demonstreren het “frontline” erfgoed van het gebied.

Een ander mogelijkheid om van het Zuiden te genieten is een bezoekje brengen aan Medway of Rochester. Beiden, gesitueerd tussen Londen en de Kanaalhavens, bezitten tal van historische gebouwen en bekroonde musea waar bezoekers al sinds eeuwen worden verwelkomd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content