De tuinen van Kent

Engelse landschapstuinen zijn er in allerlei soorten en maten. Ongeacht wat u voor ogen heeft, rustige ontspanning, sightseeing of opwindende dagjes-uit voor het hele gezin, u vindt altijd wat u zoekt.

Sommige zijn groots opgezet, zoals de Scotney Castle Garden bij Lamberhurst, waar de ruïne van een 14de-eeuws kasteel met slotgracht de omlijsting vormt van één Engelands meest romantische tuinen.

De Sissinghurst Castle Garden werd aangelegd door de dichteres en schrijfster Vita Sackville-West en haar echtgenoot Sir Harold Nicolson, die hier in 1930 naartoe verhuisden. De prachtige tuinen, ieder met hun eigen thema, worden van elkaar gescheiden door muren of hagen en verboden door paden en vista’s.

In de Owl House Gardens vindt u 5,3 ha aan siervruchtbomen, bloemen- en bostuinen rondom een 16de-eeuwse pleisterplaats van wolsmokkelaars.

De Riverhill House Gardens zijn in de lente en de vroege zomer perfect voor het maken van een wandeling door het woud met zijn tapijt van grasklokjes en om te genieten van de schitterende kleuren van de rododendrons en azalea’s.

In de Yalding Organic Gardens kunt u meer aan de weet komen over het tuinieren door de eeuwen heen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content