Schotland staat misschien niet meteen bekend om een fijne keuken, toch zijn de verse Schotse zalm, kreeft, forel en rundvlees niet te versmaden. En wat dacht je van het verrukkelijke Schotse nationale gerecht: haggis, oftewel gevulde schapenmaag?

De kwaliteit van de Schotse producten en ingrediënten zijn hoogstaand. Een hele reeks gesofisticeerde restaurants, maar ook gewone pubs biedt een enorme variëteit. De klassieke ‘Fish and Chips’, een triomf van Britse culinair simpliciteit, is hier waarschijnlijk beter dan waar ook.

De jongste jaren is er een evolutie in de eetgewoontes van de Schotse bevolking te merken. Vroeger was een huwelijk, doop of begrafenis de enige gelegenheid voor de gewone burger om uit eten te gaan. Lekker uit eten, was enkel bestemd voor de upper en middle classes.

Vandaag is dat gelukkig anders. Dankzij het regelmatige restaurantbezoek is de kwaliteit en variëteit van de restaurants en bars er sterk op vooruit gegaan. Je vindt er niet alleen de Schotse keuken, maar ook Franse, Italiaanse, Chinese, Thaise en Indiase restaurants, zoals het een wereldstad betaamt.

En zelfs Michelin heeft de stad ontdekt. Er zijn twee sterrenrestaurants: the Kitchin en Martin Wishart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content