Onderweg in de stad

De taxi is de snelste en makkelijkste manier om je te verplaatsen in Istanbul. Het is ook een goedkope manier, maar dan moet je er wel voor zorgen dat de chauffeur zijn meter aanzet. Je kan ook zelf een prijs afspreken, maar dat komt meestal duurder uit. Over het algemeen zullen de officiële (gele) taxis je niet in de zak zetten. Ze worden heel goed gecontroleerd.

Het openbaar vervoer in Istanbul is nogal wanordelijk. Tijdens piekuren kan je kiezen tussen de geur van bezwete oksels in een overvolle tram, of de benen nemen. Kies voor het laatste want dat is de beste manier om de stad te verkennen.

Istanbul heeft ook een kleine ondergrondse trein. De Tünel rijdt van Beyoglu (het nieuwe deel van Europees Istanbul) naar het begin van de Galatabrug die naar het oude stadscentrum leidt. Leuk om te doen, dit is een enorm steil traject. Een stuk efficiënter is echter de zogenaamde light rail en de metro van de stad.

Misschien wel de mooiste manier om de stad te bezichtigen is een tocht met de boot over de Bosporus. Van op het water komt de imposante skyline van de ‘stad der moskeeën’ het best tot haar recht. Er zijn meerdere ferryboten die verschillende routes bevaren. Voor de prijs van het ticket moet je het niet laten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content