Hoe geraak je er?

Vliegtuig: De Atatürk luchthaven, waar de meeste internationale vluchten landen, ligt op 23 km van de oude stad (Sultanahmet). De Havas Airport bussen rijden je op een goedkope manier van de luchthaven naar de stad.

De bussen vertrekken van 5.00 tot 23.30 uur om het half uur en stoppen in Yenikapi, van waaruit je de trein naar het Cankurtaran station kan nemen, vlakbij Sultanahmet. De laatste halte is het Taksimplein.

Als je met een groep bent, kun je beter de taxi nemen, wat iets sneller gaat. Maar je laat je best niet tot in het stadscentrum rijden. Stap uit aan het treinstation in Yesilköy of Yesilyurt van waaruit je om het half uur de trein kunt nemen naar het Sirkeci station in het centrum.

Trein: Alle treinen vanuit Europa stoppen in het Sirkeci station nabij het Topkapi paleis. Voor een reis van Brussel naar Istanbul moet je rekenen op zo’n 47 tot 48 uur trein.

Auto: Er zijn twee routes naar het kloppend hart van Turkije. De ene loopt volledig over land en gaat via de oude Joegoslavische republieken en Bulgarije (een variante is via Hongarije). De twee brengt je eerst naar Italië, waar je de ferry neemt naar ofwel Griekenland, Izmir of rechtstreeks naar Istanbul.

Afgezien van de trip naar ginder, zitten alle wegen rond Istanbul meestal eivol met vrachtwagens wat het geen pretje maakt. In Istanbul zelf is het niet hetzelfde rijden als in Gent of Genk. Tenzij je de claxon van een vrachtwagen op je wagen installeert,… Parkeer je wagen dus ergens op een veilige plaats buiten de stad en laat je rijden…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content