Bezienswaardigheden in Istanbul

Aya Sofia: moskee uit de Byzantijnse tijd en het bekendste gebouw in Istanbul.

Blauwe Moskee (Sultanahmet Moskee): grootste moskee in de stad. Door de blauwe stenen, zes minaretten en ligging aan de Bosporus ziet deze moskee er sprookjesachtig uit. Dat geldt in het bijzonder ’s avonds wanneer hij prachtig wordt verlicht.

Topkapi paleis: een echt sprookjespaleis waarin je vooral het harem en de schatkamer moet bezoeken. Met iets verderop de indrukwekkende onderwatergalerij van de Basilica Cisternen.

Hippodroom: ovaalvormig plein in het midden van de oude stad. Hier liggen de Aya Sofia en de Blauwe Moskee. Ook het Topkapi paleis is maar een paar minuutjes lopen.

Grote Bazaar: de grootste overdekte bazaar ter wereld met 65 straatjes met een totale lengte van 16 kilometer. Ook leuk is de Egyptische Bazaar of de Kruidenbazaar aan het water.

Moskee van Suleymande Grote: deze moskee van de hand van de beroemde Osmaanse architect Mimar Sinan lijkt meer op een stadje dan een moskee.

Eyüp: heilige plaats voor de moslims. Je vindt hier een moskee, een mausoleum met de stoffelijke resten van Ayoub al-Ansari (goede vriend van de profeet Mohammed) en een begraafplaats.

Alle info over deze fascinerende stad staat op onze cityfiche Istanbul

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content