Bezienswaardigheden buiten Istanbul

Efeze: De belangrijkste antieke stad in Turkije met veel goedbewaarde gebouwen. Je kan hier goed zien hoe er een stad er in de Romeinse tijd uitgezien moet hebben. Je vindt hier ook de resten van de Tempel van Artemis, de grootste tempel uit de Oudheid en één van de zeven klassieke wereldwonderen.

Troje: De resten van Troje zijn lang niet zo spectaculair als die in Efeze, maar voor liefhebbers van verhalen uit de Oudheid toch een zeer speciale plaats.

Safranbolu: Een prachtig op heuvels gelegen plaatsje waar je meer dan duizend oude Ottomaanse gebouwen vindt. Sinds 1994 staat Safranbolu op de lijst van Werelderfgoederen van Unesco.

Pamukkale: Hagelwitte kalksteenterrassen gevuld met borrelend warm water met daarnaast de resten van de historische stad Hiërapolis, gebouwd door Romeinen die wilden genieten van de helende krachten van het water.

Cappadocië: Een sprookjesachtig gebied met allerlei bijzondere rotsformaties, gevormd door de vulkanen Erciyes en Hassan. In plaatsen als Zelve en Goreme zijn fraaie restanten te bewonderen van woningen, kerken en kloosters die uitgehakt werden uit het tufsteen.

Ararat: Op deze berg in het oosten van Turkije zou de Ark van Noach voor het eerst het vasteland geraakt hebben. Het is met 5137 meter de hoogste berg in Turkije. Je kan hem beklimmen, maar je moet dan minstens 45 dagen van tevoren een vergunning aanvragen. Je moet bovendien begeleid worden door een gids.

Museum van Oude Anatolische Beschavingen in Ankara: In dit museum krijg je een mooi overzicht van de Turkse geschiedenis. Het museum bezit vondsten uit het hele land uit 15 verschillende beschavingen. Het is gehuisvest in een prachtige bazaar uit de zestiende eeuw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content