Praktische info

TijdzoneZelfde tijd als in België.

GeldKoruna of kroon

Beste reistijdDe beste tijd om Tsjechië te bezoeken zijn de maanden mei, juni en september en eventueel april en oktober. In de maanden juli en augustus is het overal zeer druk.

Afstand

Brussel – Praag: 720 km. Dat is 1 uur en 4 minuten vliegen.

VerkeersregelsDoor de toetreding van Tsjechië tot de Europese Unie zijn ook de verkeersregels aangepast. Zo wil men de veiligheid verhogen. Zo moeten bestuurders de hele dag en het hele jaar met de lichten aan rijden. Tijdens het rijden mag je niet bellen. Voetgangers op het zebrapad hebben absolute voorrang.

Voor snelwegen en sommige vierbaanswegen moet tol betaald worden. Als je die betaalt, krijg je een tweedelige sticker die een bepaalde periode geldig is.

Openbaar vervoerHet spoornetwerk tussen de steden is goed uitgebouwd door Ceske Drahy . Toch zijn de Tsjechen vooral dol op de spotgoedkope bussen. Meestal worden die uitgebaat door het staatsbedrijf CSAD, maar steeds vaker rijden er ook privé-firma’s op de langeafstandsroutes.

Ook in grotere steden zijn er tal van bussen, trams, metrolijnen en taxi’s. Soms, in het weekend of voor lange afstanden, is het wel best om je kaartjes voor het openbaar vervoer op voorhand te bestellen.

DocumentenBenodigde reisdocumenten voor Tsjechië.

Gezondheid Het gezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit220 volt

Telefoonnummer00 420

Nuttige adressenBelgische ambassade in Tsjechië

Tsjechische ambassade in België

LinksCzech Tourist Office

Officiële website van de Tsjechische overheid

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content