Hoe geraak je er ?

Het Ruzne vliegveld ligt ongeveer 20 kilometer ten noorden van de stad. Van daaruit kan je gemakkelijk een taxi naar de stad nemen, maar zorg er wel voor dat deze over een vergunning beschikt.

Een alternatief zijn de kleine shuttlebusjes die elk half uur vertrekken. Nog een mogelijkheid: neem bus 119 van het stedelijke vervoernet tot het metrostation Dejvicka. Dit is de goedkoopste manier om in het centrum te geraken.

De meeste internationale treinen komen aan en vertrekken van het hoofdstation Hlavni Nadrazi. Er is ook een metrostation dat 24 uur per dag geopend is. Het station ligt vlakbij het Wenceslasplein.

Let op met de treinen die je binnen Tsjechië neemt: de tijd die een trein erover doet om op de eindbestemming te komen wisselt enorm van de ene tot de andere lijn. Kijk daarom vooraf altijd eerst naar de aankomsttijden en neem niet zomaar de eerste trein die vertrekt.

Het belangrijkste busstation is Florenc. De internationale bussen komen hier aan. Er is een informatiebalie waar je terecht kan met vragen over de aankomst- en vertrektijden. Voor iemand die geen Tsjechisch kent, zijn de overzichten van de bustijden vrijwel niet te ontcijferen. Bij het busstation is ook een metrostation.

Over de weg is de afstand Brussel-Praag niet iets boven de 900 kilometer. Je doet er goed acht uur over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content