Praktische informatie

Tijdzone +0 uur

ValutaEuro

Beste reistijdDe beste tijd om naar Spanje te reizen zijn de maanden mei, juni en september. Het zuiden kan u ook in de maanden april en oktober bezoeken. Eigenlijk kan Spanje het hele jaar bezocht worden; in het noorden zijn de zomers niet te warm en in het zuiden zijn de winters zeer zacht.

AfstandDe afstand tussen Brussel en Madrid bedraagt ongeveer 1.300 kilometer. Je vliegt er een uur en drie kwartier over.

VerkeersregelsHet verkeer rijdt in Spanje, net als in België aan de rechterkant van de weg. In Spanje mag je binnen de bebouwde kom niet sneller rijden dan 50 km/u. Buiten de bebouwde kom geldt op gewone wegen een maximumsnelheid van 90 km/u en op wegen met meer dan één rijstrook in dezelfde richting 100 km/u. Op snelwegen mag je niet sneller dan 120 km/u.

De alcohollimiet ligt op 0,5 promille. Telefoneren achter het stuur mag niet in Spanje, zelfs niet als je het handsfree doet.

penbaar vervoerIberia en Spanair verzorgen binnenlandse vluchten, maar dat is een nogal dure manier van reizen en enkel aan te raden wanneer je snel van de ene naar de andere kant van het land wil gaan. Enkel tussen Madrid en Barcelona is een interne vlucht wel handig, want tussen deze twee steden is het andere openbaar vervoer erg slecht.

De nationale spoorwegen in Spanje heten Renfe (Red Nacional de ferrocarriles Espanoles). De service in de treinen is goed en de treinen rijden meestal op tijd.

Er bestaan drie hoofdcategorieën: Cercanías (lokale treinen in en rond de steden), Regionales (treinen tussen steden) en Largorecorrido (treinen voor lange afstanden). Voor deze laatste groep kan je het beste van tevoren een kaartje kopen. En dan zijn er nog de hogesnelheidstreinen Euromed en AVE die je in 2,5 uur van Madrid naar Sevilla brengen.

Veel plaatsen op het platteland zijn niet bereikbaar met de trein,maar wel met de bus. Die zijn in het algemeen comfortabel en betrouwbaar. Het enige probleem is dat het vaak niet duidelijk is waar ze vertrekken, vooral in de stad kan dat erg lastig zijn.

Nog een tip: als het niet moet kan je beter niet reizen op zon- en feestdagen, want er rijden dan maar erg weinig treinen en bussen.

Documenten Benodigde reisdocumenten voor Spanje.

Gezondheid Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit 220 Volt

Telefoonnummer00 34

LinksSpaanse Dienst voor toerisme

Official website for tourism in Spain

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content