Onderweg in de stad

Hoewel de wegen op zich in uitstekende conditie verkeren, is het verkeer in Barcelona net als in de meeste grootsteden een te vermijden plek met de auto. Parkeerplaatsen zijn schaars en voorrang staat niet in de Catalaanse woordenboek. Het openbaar vervoer is een betere oplossing. In toerismekantoren kan je gratis een uitgebreide plattegrond van alle verbindingen van het openbaar vervoer verkrijgen.

Het ondergrondse vervoer gebeurt met vijf metrolijnen en twee ondergrondse spoorlijnen die je naar de belangrijkste plekjes van de stad brengen. De bus is minder aan te raden. Er zijn de lange reistijden tijdens de spitsuren en vooral de warmte in de zomer.

Sommige bussen rijden wel 24 uur per dag, wat handig kan zijn. Tijdens het grootste deel van het jaar is er ook de Bus Turístic die alle belangrijke monumenten kruist. Bij elke stopplaats hangt een dienstregeling en u hoeft zelden langer dan 20 minuten te wachten.

Het meest ideale vervoersmiddel, buiten de drukke uren, is de taxi. Je hebt er snel één te pakken en de prijzen zijn niet duurder dan elders. Er worden enkel toeslagen gerekend bij grotere bagages of als je vanaf een station meerijdt. Betalen kan vaak zelfs met creditcard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content