Evenementen

Jazz Festival: in februari en maart in het theater La Maestranza.

Oude Muziek Festival: in maart in het Lope de Vega theater, het Alcázar en sommige kerken in het historische centrum van de stad.

Festival van Nieuwe Spaanse Muziek: in maart in de Polytechnische School.

Semana Santa: de paasweek is de belangrijkste feestweek in Sevilla. Het is al sinds de 14e eeuw een traditie. De 57 ‘Cofradías’ (broederschappen) die de stad rijk is, trekken in deze week door de smalle straatjes en voeren twee karren met zich mee. Op de ene is Jezus uitgebeeld en op de andere Dolorosa ( Maria in pijn) onder een baldakijn. De deelnemers aan de procesie zijn allemaal verschillend uitgedost. Er doen circa 60.000 mensen mee aan de stoeten en er komen ongeveer een miljoen bezoekers.

Feria de Abril (Aprilfeest): tijdens dit festival wordt het plattelandsleven gevierd in de stad. Voor de feestelijkheden kleden de mannen zich in boerenkleding en de vrouwen dragen kleurige jurken. Ook de Romeria del Rocio (pelgrimstocht) naar de Virgen del Rocio in het dorpje Almonte is de moeite waard. De processie is zeer ingetogen, maar de mensen dragen kleurrijke traditionele kleding en de straten zijn versierd met witte luifels en bloemen.

Internationaal Festival van Film Soundtracks: in mei in het theater La Maestranza met concerten van muziek van soundtracks begeleid door filmbeelden.

Lente Festival: in juni, georganiseerd door de Juventudes Musicales in de hal van de Real Maestranza de Caballería met concerten en recitals van kamermuziek.

Velá (nacht) van Santa Ana: feest langs de oevers van de Guadalquivir in de matrozenwijk Triana in juli.

Itálica Dans Festival: in juli en augustus in het theater La Maestranze met medewerking van internationale sterren.

Operafestival in de openlucht: in september in het Auditorium van La Cartuja.

Flamenco Biennial: de bekendste en beste flamencodansers komen samen voor dit belangrijkste flamencofestival ter wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content