After 8

Zoals elke zuiderse grootstad heeft ook Barcelona een bruisend nachtleven. De stad telt oneindig veel (dans)cafés, terrasjes en discotheken. Logischerwijze ligt het prijsverschil in de bekendere plaatsen hoger dan elders. De meest populaire buurt is die rond Port Olympic. Er zijn daar massa’s restaurants, casino’s en discotheken.

De discotheken komen echter pas tot leven rond 1u ’s nachts. Op straat worden dikwijls overdag al flyers uitgedeeld, om je naar de disco te krijgen. Ook in cafés geven ze je graag adressen van de hipste plekjes. Entree hoef je vaak niet te betalen, zeker vrouwen niet. Als dit wel het geval is, is daar meestal ook een drankje bij inbegrepen.

Ook op de Ramblas is er altijd leven dankzij de vele shops die laat open zijn en de bekende straatartiesten. Discotheken zijn hier zeldzaam. Tijdens de zomer is er wel op ieder plein animatie.

Ook de oude haven, Port Vell, is uitgegroeid tot een uitgaansgebied van Barcelona, zij het iets ingetogener en cultureler. Je kunt er een rustige wandeling maken en genieten van een schitterend uitzicht op de haven van de stad. Verder is er nog het Maremagnum, een vrijetijdspark met allerlei winkels, restaurants en bars.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content