Eten en drinken

Ljubljana biedt een brede waaier aan restaurants die zowel de lokale als de internationale keuken klaarmaken. Lokale specialiteiten zijn onder meer ¸ganci (boekweit), ¨truklji (gevuld brood), pasta’s, haai en de fameuze Ljubljana steak. De meeste restaurants bevinden zich in de Oude Stad. Aarzel niet om de lokale bevolking te vragen naar lekkere restaurants. De mensen zullen je met plezier helpen.

De Sloveense keuken bestaat hoofdzakelijk uit wild en vis en staat erg onder invloed van de keukens van haar buurlanden. Uit Oostenrijk komen de klobasa (worst), zavitek (strudel) en Dunajski zrezek (Wiener schnitzel). Njoki (aardappels), rizota (risotto), de ravioliachtige zlikrofi zijn daarentegen Italiaans geïnspireerd. Hongarije leverde zijn bijdrage met golaz (goulash) en paprikas (stoofpot). Uit de Balkan komt de burek, een vette gelaagde kaas-, vlees of appeltaart die meestal in meeneemrestaurants te krijgen is.

Slovenië produceert enkele uitstekende wijnen. De plaatselijke sterkedrank is zganje en de populaire plaatselijke bieren heten Union en Zlatorog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content