Bezienswaardigheden

Moskou is voor velen geen mooie stad, maar bezit toch enkele bekende bezienswaardigheden zoals het Kremlin waar de regering en verschillende musea gevestigd zijn, het Rode Plein, het Mausoleum van Lenin en het Bolshoi Theater.

Sint-Petersburg is veel aantrekkelijker dan Moskou met hoogtepunten als de Hermitage (museum met de grootste collectie ter wereld), het Peter en Paul Fort (het oudste gebouw van de stad dat 200 jaar dienst deed als gevangenis), Yusupov paleis waar Rasputin werd vermoord, Nevski Prospect (mooiste straat in Sint-Petersburg), het Zomerpaleis en de Zomertuinen (gebouwd in opdracht van Peter de Grote), de Bloedkerk (gebouwd tussen 1883 en 1907 op de plaats waar tsaar Alexander II op 1 maart 1881 werd vermoord) en 50 minuten buiten de stad Peterhof, het Versailles van Parijs.

De Gouden Ring: Een populaire toeristische route die je vanuit Moskou langs Russische steden, natuurgebieden, oude kerken en forten in het centrum en noordoosten van Rusland brengt. Enkele steden op de route: Vladimir, Suzdal, Kostroma, Yaroslavl, Rostov Velikiy, Pereslavl-Zalesskiy en Sergiev Posad.

Pskov: met een geschiedenis van ruim 1100 jaar één van de oudste steden in het land.

Jekaterinburg: Deze stad ligt op een schitterende locatie in het Oeralgebergte en wordt omringd door bossen en meren. Ondanks de lange en koude winters is het één van de grootste culturele centra van Rusland.

Baikalmeer: Het oudste meer ter wereld (25 miljoen jaar oud) met een oppervlakte zo groot als België.

Siberië: Zoek je echte rust, dan moet je naar Siberië. In dit gigantische gebied wonen amper mensen en toeristen zal je er ook niet veel tegenkomen. Maar wel kilometers ongerepte natuur, bossen, besneeuwde bergtoppen, meren en uitgestrekte moerassen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content