Praktische informatie

Tijdzone-1 uur

GeldEuro

Beste reistijdDe beste tijd om Portugal te bezoeken is het voor- en najaar. Dan vermijd je de ergste drukte. In het zuiden is het bovendien aangenamer dan hartje zomer wanneer de temperaturen vaak wel erg de hoogte inklimmen. Naar het noorden reis je het beste niet van november tot en met maart. Het weer kan er dan erg slecht en koud zijn.

Om te feesten moet je met Carnaval of met Pasen naar Portugal gaan. Dan komt iedereen op straat om plezier te maken. Skiën in Portugal doet je dan weer het beste in de maanden januari tot maart.

Culturele gedragsregelsPortugezen zijn in het algemeen zeer vriendelijke en beleefde mensen. Ze stellen het erg op prijs als je een paar woordjes Portugees spreekt. Speciale kledingvoorschriften gelden er niet, maar wanneer je een kerk of ander religieus gebouw bezoekt draag je beter geen kleding zonder mouwen of een korte broek.

AfstandDe afstand tussen Brussel en Lissabon bedraagt 1850 kilometer. Je vliegt er ongeveer drie uur over.

VerkeerNet als in België rijdt het verkeer aan de rechterkant van de weg en ook in Portugal geldt dat het verkeer van rechts voorrang heeft. Verder heeft ook het verkeer dat zich al op een rotonde bevindt voorrang op het verkeer dat de rotonde op wil rijden.

Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/u. Buiten de bebouwde kom mag je niet sneller dan 90 km/u, op autowegen niet sneller dan 100 km/u en op snelwegen maximaal 120 km/u.

Telefoneren in de auto mag enkel handsfree.

Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5 promillage. Heb je meer alcohol in je bloed dat krijg je meteen een rijverbod.

Houd er rekening mee dat je verkeersboetes in Portugal meteen moet betalen.

Openbaar vervoerDe Portugese spoorwegmaatschappij Caminhos de Ferro Portugueses bezit moderne treinen waarmee je op een gemakkelijke manier tussen de grotere steden zoals Lissabon, Coimbra, Porto en Faro kan reizen. Je hebt de keuze tussen express treinen en stoptreinen en tussen Lissabon en Porto rijdt een hogesnelheidslijn. Het platteland, vooral in Alentejo, bereik je niet zo gemakkelijk met de trein.

Je kan daar beter de bus nemen. De bussen rijden vaak, behalve in echte achteraf gelegen dorpjes, en ook redelijk op tijd. Tussen grotere steden rijden expressbussen, een zeer aangename en goedkope manier van reizen.

In Lissabon en Porto is de metro de handigste manier van reizen.

DocumentenBenodigde reisdocumenten voor Portugal.

Gezondheid Het gezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit110 / 220 Volt

Telefoonnummer00 351

LinksVisit Portugal (Nederlandstalig)

Portugal Tourism Guide

Welcome to Portugal

Virtual Portugal

Portugal Holiday Destination Guide

Lissabon

Porto

Algarve

Alentejo

Azoren

Madeira

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content