Onderweg in de stad

Trein
Vanuit Lissabon zijn er treinen naar de belangrijke steden in Portugal zoals Coimbra, Porto en Faro. Er is in Lissabon ook een stadstreintje. Dat verbindt het station Cais do Sodré met de Avenida 24 de Julho en Alcântara. Het rijdt vervolgens door naar het kustplaatsje Estoril.

Tram
Oude trams zijn een van de symbolen van Lissabon. Al zwoegend en rammelend rijden ze de hoogte in, dwars door kleine steegjes. Een tramrit in Lissabon is dan ook een ware belevenis. Het is de ideale manier om de mooiste plekjes van de stad te ontdekken. Lijn 28 volgt bijvoorbeeld een mooi traject.

Metro
Het netwerk van de metro is in Lissabon niet zéér uitgebreid. Maar je kan er wel op een snelle en gemakkelijke manier mee door de stad reizen. En: het wordt alsmaar uitgebreider.

Bus
In Lissabon zijn er goede busverbindingen. Met de bus geraak je bijna overal in de stad. Bovendien is het een goedkope manier om je te verplaatsen.

Taxi
Over het algemeen zijn taxi’s best betaalbaar in Lissabon. Toch doe je er goed aan om op voorhand een prijs af te spreken met de taxichauffeur.

Auto
De auto laat je best op stal in Lissabon. Het verkeer is hectisch en parkeren is er een dure aangelegenheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content