Eten & drinken

Madeira heeft culinair wel iets te bieden. Dat is vooral te danken aan de verse vis die er altijd beschikbaar is en dan ook in heel veel menu’s de hoofdtoon voert. Typische gerechten voor dit eiland zijn verse tonijn en bacalhau (gedroogde en gepekelde kabeljauw).

Er zijn in Funchal veel traditionele restaurants, maar daarnaast vind je er er natuurlijk ook Italiaanse en andere eethuizen. Zoek je iets origineels? Achter de Casa da Luz ligt het visserskwartier, een volkse wijk met gonzende kroegjes waar je een cortado kan drinken (koffie met zoete maderawijn) of een donkerbruine aguardiente.

In deze buurt ook veel restaurantjes, waar je voor geen geld geroosterde sardienen eet en voor een beetje geld grote geroosterde garnalen. Lekker met een frisse vinho verde.

De meeste prijzen in de restaurants zijn inclusief bediening. Toch wordt er meestal een fooi van 10 % gegeven.

Funchal kent een bruisend nachtleven. Er zijn veel pubs te vinden in de casinobuurt, meer bepaald in de Dona Amélia Street. In deze buurt kan je ook in verschillende clubs terecht. Gezellige bars met uitzicht op het water vind je in de Mar Avenue.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content