Aan tafel

Aan eten hoef je in Lissabon geen fortuinen uit te geven. Anders dan in andere grote Europese steden kan je er voor weinig geld lekker tafelen. Het goedkoopst eet je in de zogenaamde Tasca’s. Dit zijn kleine, eenvoudige restaurantjes.

De Portugese keuken is een zegen voor al wie verzot is op vis, schelp- en schaaldieren. Bovendien kan je genieten van enkele specialiteiten met varkensvlees, kip en geit. Om al dat lekkers door te spoelen zijn de Portugese wijnen zeer geschikt. In Portugal worden ook enkele goede biertjes gebrouwen.

Denk eraan dat de meeste restaurants maaltijden aanbieden in twee formaten. Voor één persoon volstaat de meia-dose. De dose is genoeg voor twee personen. Bij heel wat restaurants kan je opteren voor een menu (refeição completa of ementa turistica) of een dagschotel (prato do dia). Voor de maaltijd krijg je in Portugal vaak hapjes aangeboden. Hiervoor moet je apart betalen.

In Lissabon heb je een brede waaier aan restaurantjes. Vooral in de Bairro Alto en de Alfame zijn er een heleboel leuke adresjes. In de Baixa en Rossio zijn de restaurants een pak minder authentiek. Wie een hekel heeft aan opdringerige obers kan de Rua das Portas de Santo Antão beter links laten liggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content