Onderweg in de stad


Wroclaw beschikt over een uitstekend netwerk van bussen en trams waarmee je zelfs de meest afgelegen delen van de stad kan bereiken. Bij iedere halte hangt bovendien een dienstregeling. Er zijn verschillende lijnen: een normale, een extra snelle en nachtlijnen.

Kaartjes kan je in alle kiosken in de stad kopen of uit automaten halen en je moet ze in de bus of tram afstempelen. Wanneer je overstapt moet je een nieuw kaartje gebruiken. Voor extra snelle en nachtlijnen heb je speciale kaartjes nodig, met uitzondering van het weekend en ’s avonds na 20.00 uur.

Wanneer je van plan bent om veel gebruik te maken van het openbaar vervoer kan je beter een abonnement voor éen dag of voor 10 of 30 dagen kopen. Zorg er altijd voor dat je je kaartje afstempelt, want de boetes voor zwartrijden zijn fors en er wordt vaak gecontroleerd.

Een andere manier om door de stad te reizen is met de taxi, maar let wel op dat je niet opgelicht wordt. Poolse taxichauffeurs hebben nogal eens de neiging argeloze toeristen veel meer te laten betalen dan de wettelijke tarieven, soms zelfs drie maal zo veel. Informeer van tevoren altijd bij de chauffeur naar de tarieven of bestel een taxi per telefoon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content