Onderweg in de stad


Er is geen metro in Krakau, maar er is wel een goed netwerk van trams, bussen en minibussen. Kaartjes kan je in kiosken kopen. Je moet ze zelf door een machine in de bus of tram schuiven.

Verder zijn taxi’s een veel gebruikt vervoermiddel in Krakau. Je moet er wel een beetje mee oppassen. De chauffeurs rijden vaak als gekken en hebben nogal eens de neiging onnodige omwegen te maken.

Neem nooit een wachtende taxi bij het station, het vliegveld of hotels en houd geen rijdende taxi’s op straat aan. Je kan beter van tevoren bellen om een taxi te reserveren. Informeer op voorhand in het hotel of bij een betrouwbaar persoon hoe duur de rit zal zijn en spreek erover met de taxichauffeur. Let er ook op dat de meter begint te lopen vanaf het moment dat de taxi vertrekt.

Tenslotte kan je ook gebruik maken van toeristische vervoersmiddelen om de stad te zien. Er rijden koetsen getrokken door paarden, elektrische karretjes en riksja’s. De koetsen rijden het hele jaar door, maar de elektrische karretjes en riksja’s alleen van de lente tot de herfst. Je vindt ze op het centrale Grote Plein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content