Hoe geraak je er?


Vliegtuig
Het vliegveld Bielice ligt 16 kilometer ten westen van Krakau. Er rijdt een bus naar het stadscentrum of je kan een taxi nemen.

Trein
Het reizen met de trein binnen Polen is redelijk goedkoop, maar het reizen naar Polen niet. Om de reis wat goedkoper te maken kan je een kaartje kopen tot net in Polen en vervolgens daar een kaartje kopen naar de eindbestemming. Bovendien kan je beter alleen een kaartje voor de heenweg kopen. Wanneer je het kaartje voor de terugreis in Krakau koopt, betaal je er veel minder voor.

Het treinstation in Krakau ligt vlakbij het oude stadscentrum. Direct naast het station is een busstation en er staan taxi’s. Let op het station wel goed op je bagage. Net als op vrijwel alle stations bestaat het risico dat je bagage of geld gestolen wordt.

Bus
Het busstation in Krakau is bijzonder slecht. Het ligt naast het treinstation en vlakbij het oude stadscentrum. Vrijwel alle bussen naar grotere plaatsen in de omgeving vertrekken hier en het is ook de halteplaats voor kleinere lokale bussen.

Auto
Het oude stadscentrum van Krakau is autovrij. Je kan de auto buiten het centrum op bewaakte parkeerplaatsen parkeren. Wanneer je een hotel in het centrum gereserveerd hebt, kan je daar met de auto heenrijden om je bagage weg te brengen, maar je auto mag er niet blijven staan. Parkeerkaarten kan je in kiosken kopen. Op onbewaakte parkeerplaatsen staan auto’s niet zo veilig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content