Evenementen

Festival van de Poolse hedendaagse muziek (Musica Polonica Nova) : Dit festival is bedoeld om de hedendaagse klassieke muziek te promoten en vindt om het jaar in februari plaats.

Port Wroclaw Literature Festival: Gedurende een paar weken in de lente kan je lezingen, workshops en seminaries bijwonen waarbij de besproken auteurs en dichters vaak zelf aanwezig zijn.

Actor’s Song Festival: Het voorjaar is in Wroclaw een prima gelegenheid om prachtige liederen te horen, uitgevoerd door studenten van theater- en muziekscholen en door bekende acteurs die hier optreden in rollen die ze normaal niet spelen. Tegelijkertijd worden er verschillende concerten, tentoonstellingen en symposia georganiseerd.

Jazz aan de Oder (Jazz nad Oder): Dit festival vindt sinds 1964 jaarlijks plaats in mei. Het is één van de populairste festivals in de stad omdat je hier kennis kan maken met de nieuwste jazztalenten.

Era New Horizons Film Festival: Het beste filmfestival in Polen waar Poolse en internationale films uit het alternatieve circuit worden vertoond. Het vindt jaarlijks plaats in juli.

De Wroclawse Orgelzomer: Poolse en buitenlandse organisten geven iedere zondag in juli en augustus orgelconcerten in de Universiteitskerk.

Wratislawa Cantans International Festival of Oratorio: Dit zeer bekende festival van oratorium- en cantatemuziek vindt jaarlijks plaats in september. Er treden bekende en minder groepen op en tegelijkertijd zijn er tentoonstellingen, wetenschappelijke sessies over dit soort muziek en cursussen op het gebied van orgelmuziek en zangpedagogiek.


Wroclaw Gitaar Festival: In november komen de beste gitaristen uit Polen en het buitenland naar Wroclaw voor concerten. Ook aanstormend talent krijgt de kans te spelen voor een groot publiek.

One-Actor Theatre Performances: De beste Poolse theaterstukken voor één acteur worden tijdens dit festival in november voor het eerst aan het publiek vertoond. De rollen worden vervuld door gerenommeerde Poolse acteurs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content