After 8


Wroclaw is een uitgesproken cultuurstad. Jaarlijks vinden er tal van bekende muziekfestivals plaats, maar ook daarbuiten kan je voorstellingen bezoeken in de opera of één van de vele theaters en muziekcentra. De muzikale tradities die begonnen met optredens van Chopin, Brahms en Paganini leven nu nog altijd.

Ook op het gebied van het moderne theater heeft Wroclaw naam gemaakt, in het bijzonder door Jerzy Grotowski en zijn experimenteel theater en het pantomimetheater van Henryk Tomaszewski.

Wil je ’s avonds een bar of café bezoeken, dan wordt het moeilijk kiezen. Mede doordat er zoveel studenten in Wroclaw wonen is de keuze enorm groot. In de zomer kan je tot een uur of 2 buiten zitten op de Rynek en vervolgens nog verder doorzakken in een van de cafeetjes rond het plein.

In veel bars treden in het weekend jazz-, blues- of rockgroepen op. Deze bars zijn vooral bij de studenten zeer geliefd. Één van de bekendste clubs is de Jazzclub Rura waar al sinds 1979 wekelijks bekende en minder bekende Poolse en internationale jazzartiesten hun muziek ten gehore brengen.

Weet je echt niet meer waar je naartoe moet gaan, dan volg je gewoon de massa. De inwoners zelf weten immers het beste wat de leuke plekjes zijn.

Foto: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content