Aan tafel


In Wroclaw vind je ruim 300 restaurants, pubs en café’s. Wroclaw heeft geen eigen regionale keuken, maar je vindt er wel Poolse, Italiaanse, Franse en Oosterse restaurants. Voor een Galicië-sfeer kan je terecht in Karczma Lwowska aan het marktplein. Je kan er Baczewski-vodka proberen en ‘darmen op zijn Lvovs’ eten.

In ‘Maria Magdalena’ aan de St. Maria Magdalenastraat serveren ze Silesische gerechten zoals ‘zurek’ (zure roggesoep met spek) en ‘karminadle’. In restaurant/mini-bierbrouwerij ‘Spitz’ ook aan het Marktplein, kan je zien hoe ze het bier brouwen en een heerlijke boterham met reuzel eten.

De Poolse keuken is nogal zwaar en vet: veel noedels, aardappelpuree, dikke soepen en vooral heel veel vlees en weinig groente.

Een maaltijd bestaat meestal uit drie gangen: te beginnen met soep, meestal ‘borscht’ (van rode biet) of ‘zurek’, gevolgd door het hoofdgerecht, meestal ‘bigos’ (zuurkool met stukjes vlees en worst, het nationale gerecht van Polen) of ‘cutlet schabowy’ (stukjes varkensvlees in brood gewikkeld) en tenslotte iets zoets na, zoals ijs of ‘makowiec’ (cake van papaverzaadjes).

Polen drinken overigens bij voorkeur bier (‘piwo’) en geen wijn bij het eten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content