Zillertal

De naam ‘Zillertal’ zal bij fervente skiërs wellicht een belletje doen rinkelen. Als skigebied heeft de regio immers een uitstekende reputatie. Toch loont het de moeite om het dal ook inde zomer te verkennen.

Het Zillertal ligt centraal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het dal heeft zijn naam te danken aan de rivier de Ziller, die haar weg zoekt doorheen het 30 km lange dal. De regio kan opgedeeld worden in een vijftal grote skigebieden, met als toppers Zillertal Arena en Zillertal 3000. Maar ook de andere drie – Spieljochbahn Fügen, Ski-optimal en Mayrhofen – hebben heel wat te bieden.

Het hele Zillertal is in feite een aaneenschakeling van skidorpen. De bekendste daarvan zijn Mayrhofen, Königsleiten, Gerlos en Zell am Ziller.

In totaal telt de omgeving meer dan 600 km pistes, waar zowel de meest ervaren skiërs en snowboarders als beginnelingen zich volledig kunnen uitleven.

De echte waaghalzen kunnen hun vaardigheden etaleren op de ‘Harakiri’, een zwarte piste met op sommige plaatsen een hellingspercentage van 78 procent. De afdaling behoort dan ook tot de steilste van Oostenrijk.

Wie het iets rustiger wil houden, kan naar hartenlust langlaufen of wandelen. Bovendien beschikt elk van de skioorden over een ruim aanbod aan restaurants, winkels, wellnessfaciliteiten en last but not least… après-skibars.

Vrolijk puffend treintje

In de zomer oogt het dal niet wit, maar lieflijk en groen. Voeg daarbij de ‘Gemütlichkeit’ van de lokale bevolking en je hebt de perfecte mix voor een geslaagde vakantie. En ook tijdens de zomer hoef je je in het Zillertal geen moment te vervelen. Wandelen, mountainbiken, raften, canyoning, zwemmen… het kan er allemaal.

Wie het liever iets rustiger houdt, kan een ritje maken met de ‘Zillertalbahn’. Vrolijk fluitend puft het treintje op een gezapig tempo doorheen het groene dal, nagewuifd door talloze passanten. Zowel toeristen als de Tirolers zelf maken er frequent gebruik van. De oude stoomtrein rijdt op een smalspoor, dat evenwijdig met de Ziller loopt. De trein vertrekt in Jenbach en heeft Mayrhofen als eindbestemming.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content