Sölden

Sölden is het bekendste en belangrijkste skistation in het Oostenrijkse Ötztal waar verder de dorpen Ötz, Vent, Langenfeld, Obergurgl, Sautens, Haiming, Umhausen en Niederthai toe behoren.

Sölden is het enige Oostenrijkse wintersportdorp dat omringd wordt door drie toppen van boven de 3000 meter, de zogenaamde Big Three: Gaislachkogl (3058 m), Tiefenbachkogl (3249 m) en Schwarze Schneid (3340 m). Je hebt hier vanaf eind oktober absolute sneeuwzekerheid. Bovendien zorgen sneeuwmachines ervoor dat je ook beneden de 2200 meter ook kan skiën wanneer de natuur voor onvoldoende sneeuw heeft gezorgd.

Bovendien is Sölden een levendig dorpje. Het is een authentiek après-skistation waar tot in de vroege uurtjes kan gefeest worden. Je treft er heel wat bars en discotheken waar vooral jonge Duitsers en Nederlanders in grote getale aanwezig zijn.

Het dorpje op zich heeft heel wat van zijn charmes verloren doordat het met de jaren aanzienlijk is uitgebreid. Dit is tegelijkertijd de keerzijde van de medaille: het dorp is zo uitgestrekt geworden dat de straten altijd gevuld zijn met auto’s.

Boven Sölden, op 2090 meter hoogte, ligt het veel rustigere hoteldorpje Hochsölden. Je kan hier direct vanuit je hotel de skipistes op en het is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Dat geldt trouwens ook voor Vent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content