Shoppen

Wie in Salzburg het geboortehuis van Mozart bezoekt, bevindt zich meteen ook in de drukste winkelstraat van de stad. In deze lange, smalle straat, de Getreidegasse, woonden ooit de rijke burgers van de stad: dokters, brouwers, rijke handelaars en ambachtslieden. Nu huisvesten de historische huizen exclusieve boetieks.

Wie in Salzburg wil winkelen heeft verschillende mogelijkheden. In de smalle straatjes rond de Dom vind je meer dan 400 winkels. De bekendste winkelstraat is ongetwijfeld de Getreidegasse. Daar zijn de meest exclusieve adresjes gevestigd. Ze verkopen er juwelen, kleding, antiek, lederwaren, parfum, delicatessen…Op nummer 9 vind je het geboortehuis van Mozart, dat nu een museum is.

Salzburg heeft ook een aantal winkelcentra. In de Europastrasse ligt het mooiste en bekendste, het Europapark. Daar kan je terecht in kledingwinkels als H&M, Zara, Street One en Benetton. Verder zijn er ook schoenwinkels, muziekwinkels en zelfs een IKEA.

Wil je het wat meer pittoresk, dan kan je in de stad nog een aantal gezellige markten bezoeken. Op het Universiteitsplein en in de Wiener Philharmoniker Gasse kan je allerlei verse etenswaren kopen zoals fruit, groenten, vlees, vis, brood en kaas.

In december zijn er natuurlijk de gezellige kerstmarkten. Hier kan je prachtige, vaak handgemaakte, typisch Oostenrijkse kerstversiering kopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content