Serfaus, Fiss en Ladis

Serfaus is een relatief bekend skioord, gelegen in het Oostenrijkse Tirol. Alpineskiërs, snowboarders, langlaufers komen er sportief aan hun trekken op het uitgestrekt skidomein Serfaus-Fiss-Ladis. Het dorp trekt vooral matig tot redelijk welgestelde wintersportliefhebbers en veeleisende families aan, zonder dat het de allure heeft van een luxueus skistation. Maar wat het gebied vooral bijzonder maakt zijn de uitgebreide mogelijkheden voor kinderen.

Het begon met de eigen metro voor trouwe vakantiegasten van het Tiroolse wintersportdorpje intussen al een vanzelfsprekendheid en werd vervolgens uitgebreid met de “Kinder-Schneealm” voor de kleinsten.

De ondergrondse metro Dorfbahn, waarmee men zich van de ene kant van het dorp naar de andere kant kan verplaatsen, is een alternatief voor het opgelegde rijverbod voor auto’s (’s zomers geldt een verbod om ’s nachts te rijden). Je kan je ook verplaatsen met een skibuspendel. Opgelet, dagjesmensen zijn hier niet welkom.

Het nieuwe 160 km uitgestrekte skigebied beslaat de pistes van Serfaus en het skidomein van buurgemeenten Fiss en Ladis.

Bijna onopgemerkt, maar daarom des te indrukwekkender, verliep in Serfaus de ontwikkeling tot wellness-dorp. Er zijn nauwelijks nog grote (van relatief goedkope tot zeer prijzige) hotels te vinden die hun gasten niet onthalen op weelderige warmwaterbronnen, Kaiser-baden en fitnesscentra. Het skistation mikt dus ook op niet-skiërs.

Foto: Serfaus-Fiss-Ladis

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content