Sankt Anton am Arlberg

Sankt Anton am Arlberg wordt beschouwd als een van de beste skistations van de wereld, en kan qua ski-aanbod zonder enige moeite rivaliseren met oorden als Chamonix, Zermatt en het Canadese Whistler.

Het is bovendien ook op deze Oostenrijkse locatie dat de Wereldkampioenschappen Skiën 2001 werden gehouden. Naar aanleiding van dit evenement verhuisde het station naar de dorpsrand. Het dorp werd hernieuwd waardoor het station vlotter bereikbaar werd en het autoverkeer maakte plaats voor voetgangerspaden.

Sankt Anton behoort tot de favoriete bestemmingen voor snowboarders. Buiten de 300 kilometer aan pistes heb je bijna 200 kilometer aan routes buiten de pistes. De sneeuw is hier bovendien van een uitstekende kwaliteit: snowboarders hebben het gevoel als surfers over de zee te golven.

Qua architectuur is Sankt Anton een typisch Tiroler dorpje. Als regel geldt dat de huizen niet hoger mogen zijn dan vijf verdiepingen, wat lelijke hoogbouw verhindert. In het centrum ligt de ene bar en stube naast de andere. De après-ski en het nachtleven zijn hier dan ook absoluut de moeite waard. Ambiance verzekerd! Tijd om rustig te eten kennen de feestvierders hier niet. Kenners plaatsen deze locatie in de top-3 van de beste après-skioorden van de Alpen.

Shopaholics kunnen zich beter verplaatsen naar Innsbruck, op een uurtje rijden van St Anton. Het aanbod interessante winkels in St Anton is beperkt tot enkele goede sportwinkels en prijzige juwelen-, antiek en houdsnijwerkwinkels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content