Praktische informatie

TijdzoneZelfde tijdzone als België

GeldEuro

Beste reistijdOostenrijk kan het hele jaar bezocht worden, maar het toeristische hoogseizoen valt in de maanden juli en augustus en voor de wintersport in de maanden december tot en met maart.

AfstandBrussel – Wenen: 950 kilometer. Dat is 1 uur 20 minuten vliegen.

VerkeersregelsHet Oostenrijkse wegennet verkeert in goede staat. Bovendien zijn de belangrijkste verkeersregels en -tekens dezelfde als in België. Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Zo is het zowel overdag als ’s nachts verplicht om met je lichten aan te rijden. Als je dat niet doet, kan dat je een boete van 15 euro opleveren. Ook is de snelheid op zowat de hele Inntal Autobahn beperkt tot 100 km per uur. Zo wil men de schadelijke uitlaatgassen beperken. Bovendien heb je op de snelwegen en op verschillende autowegen een vignet nodig en moet je voor passen en tunnels nog extra tol betalen.

Tijdens de winter is het soms verplicht om met winterbanden en/of sneeuwkettingen te rijden.

Openbaar vervoerHet openbaar vervoer in Oostenrijk is goed uitgebouwd. De OBB, de nationale Ôsterreichischen Bundesbahnen, beheert het spoorverkeer. Diezelfde maatschappij beheert ook het grootste deel van het busnetwerk.

Vooral voor lokale ritten of voor afgelegen bestemmingen is de bus uiterst geschikt. Bij taxi’s is het gebruikelijk om de chauffeur een fooi te geven.

DocumentenBenodigde reisdocumenten voor Oostenrijk.

Gezondheid Het gezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit220 volt

Telefoonnummer00 43

Nuttige adressenBelgische ambassade in Oostenrijk:

Oostenrijkse ambassade in België:

Links Oostenrijkse Dienst voor Toerisme

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content