Op de piste

Sölden is een prima skistation voor de gemiddelde skiër die zich vooral begeeft op blauwe en rode pistes. Maar ook buitenpisteskiërs en ervaren sportievelingen op latten vinden er heel wat plezier.

De centrale locatie is Giggijoch, van daaruit vertrekken moderne liften naar de belangrijkste hellingen die het gebied domineren.

In totaal telt Sölden 39 liften en zo’n 150 kilometer aan pistes met een wisselende moeilijkheidsgraad. De meer ervaren skiërs kunnen zich wagen aan de Big 3 Rally, een 50 kilometer lange tocht tussen de drie toppen boven de 3000 meter (Gaislachkogl, Tiefenbachkogl en Schwarze Schneide).

Voor échte beginners is Sölden niet zo heel geschikt, vooral omdat de afdalingen die doorlopen tot in het dorp te moeilijk zijn. Minder ervaren skiërs moeten telkens met de gondel naar beneden terugkeren.

Sölden is vooral interessant voor hen die vroeg of laat in het seizoen nog een wintervakantie willen meepikken. Het aantal uren skiën in de zon ligt hier immers gevoelig hoger dan elders. En dan is de sfeer in principe nog beter want iets minder druk.

Bovendien biedt het uitgestrekte gletsjergebied alternatieven wanneer in het uiterste geval de zon het sneeuwplezier verpest.

Paradijs voor snowboarders

De domeinen Sölden en Hochsölden leveren uitstekende snowboardmogelijkheden voor de freeriders, freestylers en racers. Behalve op de gletsjers kunnen ze ook terecht in het 6 hectare grote Base Winterpark in Giggijoch. Daarnaast tref je een halfpipe en twee boardercrosses in Sölden zelf.

Wanneer het te warm wordt waardoor de sneeuw gaat smelten met weinig snowboardplezier tot gevolg, dan wordt er massaal naar de Tiefenbachgletsjer verhuisd. Een coole locatie met voldoende ruimte voor wijde turns.

Sölden en omgeving telt ongeveer 100 kilometer aan loipes voor langlaufers. Maar Sölden is meer gericht op skiër en snowboarders. Fervente langlaufers kunnen beter naar andere wintersportplaatsen gaan.

Links

Skipistes

Skipassen

Ski- en snowboardscholen

Gletsjerskiën

Webcams


Foto: Ötztal Tourismus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content