Op de piste

Zell am See en Kaprun bieden een uitgebreide waaier aan skimogelijkheden. Kaprun is vooral bekend om zijn Kitzsteinhorn-gletsjer waar skiërs van alle niveaus zich op pistes van 3000 m of hoger begeven. Zomerse skimogelijkheden bij de vleet dus.

De gletsjer biedt daarenboven een funpark voor snowboarders. Hier kan je ook uitgebreid buitenpisteskiën, wat niet kan gezegd worden van het skidomein van Zell am See. Daar is het omwille van ecologische redenen ten strengste verboden om off-piste te skiën.

In Zell am See zijn de pistes eerder aan de korte kant. Ideaal voor perfectionisten die hun techniek wat willen bijschaven, minder prettig voor de gevorderde skiërs. Skiën op kortere pistes houdt ook in dat meer skiliften moeten gefrequenteerd en ook dit is niet altijd even plezierig wegens de lange wachttijden tijdens de piekuren.

Het uitgestrekt domein levert 200 km langlaufpistes voor alle niveaus. Er lopen een paar mooie routes langs het meer en de Höhenloipe op de Kitzsteinhorn op een hoogte van 2800 meter is helemaal schitterend. Ook leuk: ’s nachts langlaufen over verlichte loipes.Er ligt één Nachtloipe in Zell am See en één in Kaprun, beide zo’n vier kilometer lang.

In Kaprun/Zell am See kunnen snowboarders terecht in een funpark op het gletsjer-plateau Kitzsteinhorn (2.900m hoogte) en eentje op de Schmittenhöhe met hindernissen, verschillende jump-mogelijkheden en een permanente halfpipe. Freeriders kunnen terecht op de natuurlijke halfpipes in het Langwied-domein.

Links

Skipistes

Skipistes Kitzsteinhorn

Skipassen

Skibus van het dorp naar de pistes

Ski- en snowboardscholen

Families met kinderen

Webcams

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content