Op de piste


Het Zillertal vormt het op één na grootste skigebied in Oostenrijk: meer dan 600 kilometer aan pistes en ruim 170 liften. Van al die liften plus de skibussen kan je gebruik maken met de Zillertaler Superskipas.

Zowel beginnende skiërs, experts als families met kinderen vinden hier pistes van hun gading. De hoogte in het Zillertal varieert dan ook tussen de 550 en 3250 meter. De echt ervaren skiërs komen hier voor de Harakiri, met op sommige plaatsen een hellingspercentage van 78%, de steilste afdaling in Oostenrijk.

Sinds enkele jaren behoort ook de Hintertuxer gletsjer tot het skigebied Zillertal. Je kan daar 365 dagen per jaar skiën.

Het enige nadeel van een wintersportvakantie in het Zillertal is dat het niet één aangesloten gebied vormt. Je kan weliswaar gratis gebruik maken van de skibussen, maar het op en neer rijden van de ene naar de andere plaats kost nogal wat tijd.

Het Zillertal is een uitstekend oord voor langlaufers. Door het uitgestrekte dal loopt zo’n 200 kilometer aan loipes. Twee tips: de 12 kilometer lange loipe op de Gerlosplatte en de 56 kilometer lange loipe langs Zell am Ziller, Mayrhofen en Hippach.

Bij snowboarders geniet het Zillertal een zeer goede reputatie. Ze kunnen terecht bij Mayrhofen, Hochzillertal, Gerlos en op de gletsjers. Er liggen vijf funparks met voldoende halfpipes, quarterpipes en big jumps waaronder het Burton Park Mayrhofen (één van de grootste in Oostenrijk) en het Funpark Borders Town bij Gerlos.

Links

Zillertal

Overzichtskaart

Skipassen

Webcams

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content