Op de piste

Het hooggequoteerd skiuniversum van St Anton biedt behoorlijke tot moeilijke zwarte pistes. De Valluga behoort tot de langste en beste routes voor gevorderde skiërs in heel Europa. Maar ook de Galzig, Gampen en Kapall zijn mooie pistes. Maar Sankt Anton heeft meer voordelen: een indrukwekkend parcours buiten de piste, onbewerkte poedersneeuw-pistes, uitstekende ski-monitors en buitengewone gidsen.

Bekend is de Skischule Arlberg, in 1907 opgericht door Hannes Schneider. Schneider is één van de bekendste skipioniers ter wereld en wordt door velen beschouwd als de grondlegger van het moderne skiën.

Beginnelingen zijn iets minder op hun plaats in Sankt Anton. Zij kunnen terecht in Rendl en St. Christoph. Maar de sneeuw bij de pistes op de zuidelijke flanken verandert tegen de middag vaak in een sompige massa. Het voordeel daarvan is dat de après-ski al vroeg van start gaat.

Veeleisende skiërs maken rijkelijk gebruik van de moderne voorzieningen zoals nieuwe liften en kunstmatig besneeuwde stukken. Ze kunnen hier de hele dag skiën zonder twee keer dezelfde lift te gebruiken. Je hoeft hier trouwens nooit te lang te wachten bij de liften.

Snowboarders kunnen zich uitstekend vermaken buiten de pistes, maar voor de liefhebbers ligt er in Rendl ook nog één halfpipe en één snowboard-funparkparadijs (40m lang, 17m wijd), weliswaar zonder boardercross, maar met acht obstakels: een pro-jump, twee quarterpipes, een halfpipe, een wash-board, een table top, een slide balken en een long jump. Er is ook snowboardmateriaal te huur.

Er zijn 40 km loipes voor langlaufers met zeer veel afwisseling. Probeer zeker de 10 kilometer lange Verwall-route, één van de mooiste loipes in Oostenrijk.

Links

Pistenplan

Tarieven

Webcams

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content