Op de piste


De skigebieden in de regio Serfaus-Fiss-Ladis reiken tot bijna 3000 meter hoogte, zodat zelfs bij ongunstig weer sneeuw gegarandeerd is. Zelfs de Kinder-schneealm, het meest perfecte winterparadijs voor kinderen in Oostenrijk, bevindt zich op een hoogte van 1950 meter.

Het is dus zo hoog gelegen dat ski- en snowboardleerlingen veel skiplezier kunnen beleven op een zachte laag sneeuw en zonder dat er kunstsneeuw aan te pas komt.

De pistes zelf hebben een lage tot relatief hoge (in buurgemeenten Ladis en Fiss) moeilijkheidsgraad, en nodigen vooral beginnende en gemiddelde skiërs uit. Gevorderden op skilatten beleven zonder twijfel plezier op de mooi en leuke buitenpistes.

Serfaus biedt 150 km langlaufpistes, waarvan 25 km höhenloipes boven de 2000 m. Liefhebbers kunnen rodelen op de daartoe bestemde 10 km lange rodelbanen. De kinderen zullen veel plezier beleven in het Family Park Serfaus, Bertha’s Kinderland, Möseralm bij Fiss en het Murmliwasser bij Serfaus.

Snowboarden
Er ligt een funpark op de Möseralm met: funbox, quaterpipe, pro-jump, bumps en double-spine. Ook freeriders komen ruimschoots aan hun trekken, vooral dan buiten de pistes.

Langlaufen
Of je nu klassiek of scatend wilt langlaufen, de 146 km loipen van Serfaus, Fiss en Ladis bieden voor ieder wat wils. Ervaren medewerkers, vaak zelf enthousiaste langlaufers, prepareren dagelijks met de modernste machines het gehele netwerk van loipen

Links
Skigebied

Skipassen

Webcams

Foto: Serfaus-Fiss-Ladis

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content