Onderweg

De rode tramstellen zijn een vertrouwd straatbeeld in de Weense binnenstad. De tramstellen zijn meestal oud, maar stralen ongelooflijk veel charme uit. Ze doorkruisen heel de binnenstad en rijden heel frequent. Meestal moet je maar een paar minuten wachten op de volgende tram.

De trams – er zijn ook moderne versies – voorzien soms ook verbindingen met plaatsen buiten de stadskern, zo bijvoorbeeld met Grinzing. De trams rijden maar tot middernacht. Vanaf dan worden er nachtbussen ingeschakeld die om het half uur rijden.

Bussen rijden er bijna evenveel als trams en Wenen heeft dan ook zonder twijfel één van de beste netten van openbaar vervoer in heel Europa. Veel bussen rijden tot een eindbestemming buiten het stadscentrum. De gewone bussen stoppen ermee rond middernacht. Vanaf dan moet je dus gebruik maken van nachtbussen.

Wenen heeft daarnaast ook nog een metronetwerk. De metrostations zijn proper en veilig. De metrostellen modern en snel. Opmerkelijk is dat de drie vervoermethodes – bus, tram, metro – perfect op elkaar zijn afgestemd.

Vanuit de verschillende treinstations vertrekt er één of meerder Schnellbahnen. Een Schnellbahn is een soort trein-tram die rijdt op bestemmingen buiten het stadscentrum. De Schnellbahnen kan je herkennen aan de S die voor het cijfer van de lijn staat.

Dit openbaar is zo goed dat je er bijna niet aan moet denken een taxi te nemen of met je eigen wagen rond te toeren. Wat wel leuk is: een fiets huren. Dat kan in bijna 50 standjes van Vienna City Bike.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content