Nachtleven

Salzburg beschrijven in drie woorden? Levendig, bruisend, maar vooral gezellig. De stad is niet alleen aantrekkelijk voor cultuurfanaten, ook aan de fuifnummers is gedacht. Nachtclubs, ‘Biergartens’, bioscopen, theater, optredens… voor een avondje uit kan je kiezen uit tal van mogelijkheden.

Wie gezellig iets wil gaan drinken, kan daarvoor terecht in een van de talloze koffiehuizen, cafés of ‘Biergartens’. De meeste koffiehuizen en cafés sluiten om middernacht. Om de beste Oostenrijkse bieren te proeven ga je naar een ‘Biergarten’. Aan lange houten tafels zit iedereen bij elkaar. Heel gezellig en ideaal om gemakkelijk contacten te leggen.

De ‘Augustiner Bräustübl’ in de Lindhofstrasse en de ‘Stiegl Brauerei’ in de Bräuhausstrasse zijn aan te bevelen. Gezellige bars zijn vooral te vinden in de buurt rond de Rudolfskaai.

Salzburg heeft niet zo veel nachtclubs als Wenen, maar toch zijn er wel een aantal te vinden. Een club die erg in trek is bij zowel de ‘locals’ als bij de toeristen is de Jexx.

Een paar keer per jaar wordt er in de stad een salsabal georganiseerd, waar men naar hartenlust kan dansen op Latijns-Amerikaanse muziek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content