Ischgl een redelijk onbekend gebied noemen zou fel overdreven zijn, maar om de een of andere reden lijkt het toch niet dezelfde uitstraling of naam te hebben als sommige andere skioorden van hetzelfde niveau. Misschien is dat wel omdat Ischgl een beetje ’tussenin’ is: niet bepaald goedkoop of gewoontjes, maar ook niet echt exclusief of chic.

Het dorp Ischgl zelf is gezellig en netjes. Alles ziet er, zeker in het toeristisch centrum, wel redelijk nieuw uit zodat je niet echt het gevoel hebt in een authentiek bergdorp te zitten, maar het blijft gezellig omdat alles wel min of meer in de traditionele stijl is opgebouwd. Van het echt oude dorpje zijn er nog slechts een paar huizen over, maar de smalle straatjes in het centrum maken het toch aantrekkelijk.

Autoverkeer is niet totaal verboden in Ischgl, maar het wordt toch zoveel mogelijk uit het dorp geweerd. In principe mag je in het dorp niet parkeren, maar moet je je auto achterlaten op de parking voor het dorp. Er zijn opvallend veel winkels in Ischgl zo’n 45 waarbij de wat chiquere kledingwinkels goed vertegenwoordigd zijn.

Tel daarbij de aanwezigheid van veel duurdere hotels, en het is vlug duidelijk welk publiek hier vooral komt: misschien niet de enorm rijken of de echte jetset, maar toch zeker mensen met geld. Ook voor gewone stervelingen is er plaats in Ischgl of omgeving.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content