Après ski

Ischgl telt opvallend veel hotels met verscheidene sterren, en het is aan de dure kant, maar anderzijds draagt het Oostenrijkse dorpje de eretitel ‘après-ski hoofdstad van Europa’.

Ischgl staat bekend als een dorp met een sterk ontwikkeld uitgaansleven. De ambiance begint al meteen na de skidag, om een uur of drie. De après-ski gaat door tot zeven uur. De populairste après-ski gelegenheden zijn de Trofana Alm, Kuhstall en Kitzloch waar mensen met hun skischoenen aan op de tafels dansen.

Zoek je iets rustigers, dan kan je terecht in de bars van de hotels of in cafeetjes in de kleinere straatjes waar de lokale inwoners elkaar treffen.

Tussen 22.00 en 2.00 uur barst het feesten pas echt los. Ischgl telt verschillende disco’s zoals de Feuer & Eis, Posthörndl, Trofana Tenne en de legendarische Pacha in hotel Madlein – het Ibiza in de Alpen – waar leden van de internationale jetset waaronder de onvermijdelijke Paris Hilton geregeld hun gezicht laten zien.

De meest extravagante disco is de Arena, behorende tot het vijfsterren Trofana Royal hotel. Hier zorgen livebands en schaars geklede meisjes dansend in hangende kooien voor de nodige ambiance.

Daarnaast zijn er een paar cafés waar ook gedanst wordt, en een tiental gewone cafés of bars. Je kan er gerust een hele nacht op kroegentocht. Maar ondanks de talloze uitgaansmogelijkheden blijft het er toch beschaafd en heb je geen last van massa’s dronken feestvierders op straat.

Foto: Hotel Madlein

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content