After 8

In de Bermuda-Dreieck (in de buurt van Judenplatz) zijn er veel kroegen en iets minder clubs waar je eens goed uit de bol kan gaan. In die buurt vind je ook rustige plekjes waar je gezellig een glas kan drinken.

Minder bekende uitgangsbuurten van Wenen moet je zoeken rond Spittelberg, Amerlinghaus en bij de Naschmarkt.

Maar ook in de rest van de stad, zijn er nog veel ‘Lokale’ te vinden. Wenen telt ook een aantal toffe clubs en discotheken: Flex (in de buurt van Schwedenplatz) en Chelsea (op de Lerchenfeldergürtel) zijn twee clubs die de moeite waard zijn.

Een aanrader zijn de typische Kaffeehäuser. Je kan er genieten van een perfecte koffie al dan niet vergezeld van Apfelstrudel of Sachertorte. De autochtonen zitten op zondagnamiddag massaal in de Kaffeehäuser, maar ook ’s avonds kan je er zeer aangename uurtjes doorbrengen.

Als je toch in Wenen bent, is het zonde om geen opera of theater mee te pikken. Je geraakt zelfs aan goedkope tickets. Hoe? Het enige wat je moet doen, is een uur voor het begin van de voorstelling aan de kassa aanschuiven om de resterende zit- of staanplaatsen tegen een spotprijsje te kopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content